po ngarkohet...

Type to search

Dëmtohet shkolla ‘Emin Duraku’ e rindërtuar në vitin 2016

Aktualitet

Dëmtohet shkolla ‘Emin Duraku’ e rindërtuar në vitin 2016

Ndaje me miqtë

Tërmeti i 26 nëntorit ka çarë shtesën në shkollën 9-vjeçare ‘Emin Duraku’, të rikonstruktuar në vitin 2016 nga Bashkia Tiranë.

Pas vlërësimit të Institutit të Ndërtimit, ekspertët kanë rekomanduar pezullimin e aktivitetit dhe lirimin e godinës.

Shkolla Emin Duraku ka dy godina, njëra për ciklin e ulët dhe tjetra për 9-vjeçaren.

Në godinën e saj janë bërë dy shtesa, një në vitin 1996 dhe një në vitin 2006 për ciklin e ulët, e rikonstruktuar sërish në vitin 2016.

Sipas aktit të konstatimit, kjo shtesë e ciklit të ulët ka pësuar dëmet më serioze.

Në akt kontstatimi të IN-së shkruhet se shkolla ka pësuar këto dëme:

– Plasaritje të thella 45 gradë në muret ndarëse;

– Dëmtimi i traut të katit të tretë shtesë (tek 9-vjeçarja);

– Plasaritje të thella të suvasë në katin e tretë shtesë (tek 9-vjeçarja);

– Dëmtim i parapetit në të gjithë godinën;

– Shkëputje të shtesës nga objekti ekzistues (tek cikli i ulët);

– Ka dëmtime në strukturë;

– Rekomandohet të kontrollohen të gjithë elementët e nevojshëm konstruktivë pasi të hiqen suvatë.

Shkolla Emin Duraku u rikonstruktua në vitin 2016 nga Bashkia Tiranë.

Gjatë inagurimit të punimeve, kryebashkiaku Veliaj shkroi në Facebook:

“Përfunduan klasat shtesë, sistemi ngrohjes e palestra e re tek Emin Duraku. Tirana nuk ndalet.”

Exit.al