po ngarkohet...

Type to search

Provimet e maturës, caktohen datat e vjeshtës

Sociale

Provimet e maturës, caktohen datat e vjeshtës

Ndaje me miqtë

Janë publikuar datat e provimeve të vjeshtës për maturantët. Në këtë provim nuk do të futen jo vetëm maturantët që rezultojnë ngelës, por edhe maturantët e vjetër që duan të konkurrojnë për në universitet si dhe ata që vijnë nga jashtë vendit.

Do të jenë tre provime me detyrim dhe një me zgjedhje, të cilin maturantët e kanë caktuar në formularin A1/A1Z.

Provimet e vjeshtës nisin me Gjuhën e huaj më 27 gusht, Gjuhën Shqipe dhe Letërsinë me 30 gusht, Matematikën më 3 shtator dhe përmbyllen me provimin me zgjedhje më 6 shtator.

Nxënësit duhet që do të japin këto provime duhet të kenë aplikuar më parë me formularin A1/A1Z, ku caktojnë gjuhën e huaj që duan të japin provim si dhe lëndën me zgjedhje.